Ons Ambacht

De hieërlikste ambachtelijke kazen

Op ons melkveebedrijf produceren wij melk, rundsvlees en binnenkort ook fruit en eieren. De melk van onze koeien is het belangrijkste product dat wij op onze boerderij produceren. Van deze melk maken wij de hieërlikste ambachtelijke kazen. Door de boer zelf bereidt in zijn eigen kaasmakerij. In onze moderne kaasopslag kan de kaas perfect rijpen en op smaak komen.

Hieërlik puur voedsel van Limburgse bodem door ons zelf geproduceerd

Onze zuivere pure melk is een prachtig product met een natuurlijk vet- en eiwitgehalte, dat mee verandert met de verschillende seizoenen en de gevoerde rantsoenen. De koeien en het jongvee krijgen lokaal geteeld ruwvoer. Daarbij wordt bij het voeren van de koeien extra aandacht besteed aan het verkrijgen van veel onverzadigde vetzuren en oliezuren in de melk.  Zo krijgen we heerlijke zachte en extra romige kazen die smelten op de tong.  Verder wordt de melk kort verhit op een lage temperatuur om zo de meest pure smaak van de melk te behouden. Door dit kort verhitten schakelen we eventueel aanwezige schadelijke bacteriën uit. Wel zo veilig.

De koeien en het jongvee zijn gehuisvest in een moderne ruime stal die voldoet aan alle hedendaagse duurzaamheidseisen. In de zomer mogen de koeien heerlijk naar buiten. De koeien kunnen zelf bepalen wanneer zij zich in alle vrijheid willen laten melken en of zij buiten in de wei gaan grazen of zij liever binnen ruwvoer eten.

Wat betreft de kaas, beheersen wij de complete keten: Voer telen, vee verzorgen, koeien melken, kaas maken, kaas rijpen, kaas verpakken en de verkoop. Dit biedt ons en u vele voordelen. Wij kunnen heel snel sturen op alle facetten die van invloed zijn op het produceren van een topkaas. Ook schakelen wij zo heel veel transport uit, dat normaal plaatsvindt tussen al deze traditionele ketens. Dit levert veel CO2 reductie op.

Veel processen op het melkveebedrijf en in de kaasmakerij, zoals: voeren, melken, kaas maken, koelen en verwarmen gebeuren op basis van elektriciteit. De hiervoor benodigde stroom wordt opgewekt door zonnepanelen op onze staldaken.

Onze producten

Snelle links

Menu
Copyright © 2022 Mildershoof®
Met ❤ gemaakt door Loeihard!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram